Nejnovější recenze ze sekce Mikronářadí
- plně vyhovuje pro mou potřebu malý, skladný a praktický - prostě super
- Malý, krásně padne do ruky
- Skladný, má super pouzdro
- Méně výkonnější
- Na stránkách výrobce si lidi stěžují na dokovací stanici
- Výměna baterie vyžaduje zkušenějšího bastlíře a bodovačku
Chtěl jsem Dremel, ale přemýšlel jsem, jestli originál, nebo Čína. Vzhledem k tomu, že z Číny ten, který se mi líbil, nebyl o moc levnější, než originál, tak jsem zkoumal nabídku přímo Dremelu. Nakonec jsem se rozhodoval mezi touhle a Dremel 8220. Nakonec jsem zvolil tuto, protože je menší, ale s tím je, že je i o trochu méně výkonější, ale pro mě jako „hobbystu“ dostačující a dělá to, co potřebuji.
Sice jsem nástroj objednal, ale pak mi to nedalo a kouknul jsem se na originální stránky, kde byly i recenze a poměrně dost jich bylo na špatnou dokovací stanici, kde selhávají kontakty. Jako když mi to přišlo, tak jsem koukal, že kontakty vypadají Ok, dokovací stanice je robustní, ale zabírá moc místa. Přeci jen má „držák“ na 4 nejpoužívanější nástavce. Je pravdou, že 38mm řezací kotouč tam nedám, protože pak tam nedám nástroj, aby se nabíjel korektně, což je trochu mínus. Každopádně stejně tím, že mám poměrně malý byt, tak dokovací stanic uklidím do skříně a vytisknu si menší a skladnější. Předpokládám, že elektronika je v adaptéru do zásuvky a ve stanici je napájecí jack, kontakty, maximálně dioda proti přehození polarity, nic víc.
Jednou velkou nevýhodou jsou baterie. Není to, díky velikosti, tak, že by člověk vyměnil pouze „nástavec“, ale musí rozšroubovat celý nástroj a vyměnit 2x 18650, který jsou zbodovaný páskem, což neumožňuje standardním lidem si toto vyměnit, což považuji za poměrný mínus.
Každopádně já jsem nadšen. Nelituji, že jsem šel do tohoto nástroje i do tohoto typu. Jediné co, tak bych doporučil, že standardem je 35 nástavců, ale zrovna jsem, náhodou, vychytal akci, že prodejce k tomu dával, jako dárek, sadu 100 ks a vzhledem k tomu, že jsem použil nástroj na pařníček, který dokončuji, tak jsem využil nástavce z té 100ks sady. Samozřejmě jsem jeden řezací kotouč zlomil, ale to není o kvalitě nástroje, ale o tom, že jsem se s tímto nástrojem učil, od té doby všechno v pohodě.
Perfektní malá rychlo-otáčková vrtačka se slušným výkonem na drobné vrtání a čištění kovových povrchů
- OK
- lehká,dobrý výkon
- !!!!!!!!
Velmi dobrá bruska s velkým výkonem.
- Velice těžké a za mě zbytečné, raději investovat do dražších
- Bezvadná sada pro začátek
- Do kufříku se kromě vlastního přístroje vejde spousta nástavců a příslušenství
- Používám krátkou dobu, zatím vše OK
- kvalitní výrobek se širokým uplatněním
mohu doporučit
- Pro mou potřebu, prozatím vyhovující
- Funguje tak, jak je deklarováno
Pro neprofesionální použití, mohu jedině doporučit.
- Příjemné držení v ruce
- Možnost nastavení rpm přímo na mikrovrtačce
- Mohu brousit, řezat, vrtat no prostě cokoliv
- Kleštiny 1-3.2mm
Osobně jsem s mikrovrtačkou velice spokojený. Používám ji hlavně v plastikové modelařině a nemohu si ji vynachválit. Poukuď budo opět dělat plošný spoj pro nějaké elektronické zařízení musel by si dokoupit stojanový držák " Proxxon Micromot MB 200 28 600, Výška 280 mm". Nemám co vytkout k této mikrovrtačce.
Výrobek nefunkční,nedal se do pohybu !!
- Praktická věc za dobrou cenu (ve slevě)
- Bez kabelů (akumulátor)
- dárek.překvapivě radost z výkonu...
- Rozměr ideálně do ruky
- Regulátor otáček
- Praktické poutko k zavěšení výrobku
- Snadno vyměnitelné uhlíky
- Napájení ze sítě
- Plastová bedýnka, v níž je bruska uložená, působí nekvalitním dojmem (někomu by mohlo vadit)
- Slabší výkon v nižších otáčkách
S výrobkem jsem (zatím) spokojený.
Zcela vyhovuje mým představám. Zvláště mě potěšilo, jak snadno je možné vyměnit uhlíky na elektromotoru.
Mikrobruska EXTOL 404111 není žádný profesionální nástroj, nicméně pro "běžné domácí kutilské použití" výborná. Svými rozměry je tak akorát do ruky, takže jakákoli citlivá a přesná práce je snadná a příjemná.
Kufřík, v němž je bruska dodávaná, působí sice velice laciným dojmem, nicméně za cenu, za kterou jsem brusku pořídil, jsem nic jiného ani neočekával. K potěšení je také i to, že společně s bruskou je dodávána také sada základních nástrojů, i když některé je potřeba si dokoupit.
Produkt rozhodně doporučuji i proto, že napájení je vyřešeno ze sítě, takže žádné nesmyslné "Aku". Že bruska (za tuto cenu) obsahuje navíc funkční plynulý regulátor otáček je příjemný bonus.
Měkký plast, při slabším zapáčení praskne. U páčidla nechtěná vlastnost
Dárek pro syna, uvidíme, jak se bude líbit.
- Super výkon ..